Snart dags :)

Har precis slutat jobbet och väntar på bussen hem. Idag ska det ordnas inför festen i morgon och på måndag flyttar vi. Nu börjar det bli nervöst inför både fest och flytt men det ska bli himla roligt. Undrar hur länge vi kommer att bo där, hoppas vi trivs och tycker att det är värt det med en högre hyra. Men annars får vi flytta igen, vi är unga och friska så ännu kan vi röra på oss i jakt efter det bästa boendet. Kanske att vi ändå till slut hamnar i ett hus om några år.

Ikväll åker vi för att göra i ordning lokalen och sen ska jag skriva ner lite av vad jag ska säga, blir inga stora tal men jag och faddrarna ska läsa dikter och så ska jag fundera ut något att säga till dem. Lite om vad det innebär för oss att just dem är utvalda till faddrar.

Massor att göra

Är på jobbet och här är det lugnt men ändå sitter jag och jobbar för fullt i mitt huvud med allt som ska ordnas hemma med flytt innan första september och så vår fest som ska planeras och hållas nästa helg. Tänker mycket på hur allt ska gå tillväga, vad ska vi säga, vilken musik vi ska ha, när ska vi spela just den musiken, vad ska vi göra och tänk om alla sitter helt tysta under middagen och lokalen inte fylls av sånt där härligt tjatter från många olika röster i ett och samma rum. Tänk om alla bara sitter där efter maten. Vad ska vi dekorera borden med. Jag hatar detta och skulle aldrig klara av att planera ett bröllop tex. Ångest som bara tusan. Tänk om vi bjudit för lite folk för den stora lokalen så att det bara kommer se löjligt ut, vi ville hålla det med de närmsta som vi träffar ofta och inga kusiner eller bekanta är inbjudna men tänk om det är för några nu när en del tackat nej och är bortresta. Samtidigt blir det ju billigare med maten men är ändå roligare med mycket folk....(I-landsproblem jag vet). Sen går tankarna i om vi ska någon form av ceremoni på Milos namngivning och hur den i så fall ska vara. Läst om folk som tänder ett ljus, läser dikter etc. Hjärnan går på högvarv över detta mycket ytliga problem men låt så vara, det är mitt problem just nu och en annan dag ska jag tänka på djupare saker och problem.

Semestern

Jag har haft ca tre veckor ledigt från jobbet och en hel vecka spenderade vi i Finland där Kristians föräldrar bor i sin sommarstuga på sommaren. En hel vecka ute i skogen, utedass, myggor och det fanns ingen dusch. Varje kväll tände man bastun och det doftade underbart från den brinnande veden. Det fanns två tunnor med kallt och varmt(kokande från kaminen) vatten och så tvättade man sig i bastun genom att blanda sin egen hink. Minns inte hur många hinkar som gick åt innan jag kände att håret var rent men man kan väl säga att det faktiskt var positivt att det regnade varje dag, vatten fanns det gott om. Trots det dåliga och kalla vädret var det väldigt fint att få vara där tillsammans med Kristians föräldrar. Min födelsedag firade vi på en lokal pizzeria och så fick jag välja ut en klänning, kan heller inte beskriva det rätt men det var väldigt mysigt och trevligt. Hemma igen med några myggbett och fler kilon innan jag åkte men de ska jag jobba bort nu igen.