Livet

På senaste tiden har det hänt saker med folk i min närhet som fått mig att inse hur ömtåligt livet kan vara. Inget kan tas för givet, vissa människor har valt att gå en egen väg och andra har tvingats in på den. Resultatet kunde blivit samma oavsett om man själv valt det eller inte, så slutgiltigt och tomt. Närsomhelst kan livet ta slut och det skrämmer mig så jäkla mycket ibland. Fina människor har varit nära att försvinna från oss och jag stod vid sidan och såg det inte hända ens. En gång i livet var jag med och såg allt, jag levde med det, jag såg personen försvinna mer och mer ner i mörkret men även då förstod jag inget. Det kanske aldrig går att förstå men om vi förstod oss på livet och slutet skulle vi kanske inte bry oss om att leva ordentligt. Det ska inte vara logiskt eller lätt att förstå.

Vab

Nu är jag så jäkla trött på denna vinter alla halsinfektioner och snoriga barn. Mitt snoriga barn är hemma idag med just det en jäkla snorig näsa, slemmig hosta och feber. Det är inte första gången denna vinter heller och jag vet att en start på förskolan ofta innebär just en hel del vab, det har ju alla sagt. Jag förstod nog bara inte hur mycket.

En ljusning är att det kanske verkar som om vi ska flytta. Jag/vi trivs inte här och om jag kunde ta med mig lägenheten bort till Säby där vi bodde förut skulle det vara perfekt men det går inte såklart. Området var toppen och jag har saknat det hela tiden och denna lägenhet blev aldrig riktigt hemma av någon anledning. Inofficiellt har vi fått en lägenhet i Säby där vi vill bo men allt kan hända så vi hoppas bara. Med lite envishet och telefonsamtal var och varannan dag så fick vi en lägenhet som inte ens är uppsagd på pappret. De hinner aldrig komma ut på internet innan de blir upptagna. Vid det senaste samtalet sa hyresvärden "ok men ska vi bestämma att jag ringer dig nu nästa gång, när jag vet mer" Hehe jag har varit målmedveten men det verkar ju ha lönat sig(hoppas hoppas) och struntsamma om de tycker jag har ringt för mycket. Vi fick förmodligen en lägenhet vi vill ha som annars hade gått till någon annan och vi hade suttit framför datorn och kollat efter lediga lägenheter i ett år.

Sa till kristian att man nog inte kan ta för givet att man är speciell eller unik på något vis, hyresvärden kan inte hålla reda på alla och det räcker nog inte med att tro att man får flytta nu bara för att man sagt det. Nu ska jag snällt vänta på hennes samtal men anar jag att hon glömt oss ringer jag :)

Nu kör vi igen

Ett viktväktarinlägg blir det nu. Jag har inte räknat men tänkt till om vad jag ätit i helgen. Med tänkt till menar jag att jag tänkt på att äta lagom men av precis vad jag velat och jag har inte skrivit upp det men kollat lite på vad maten är värd. Det har blivit lite chips och popcorn och choklad. Popcorn som man poppar själv i kastrull är helt ok låga points för faktiskt. Kristian och jag har delat på allt och efter helgen fanns choklad kvar vilket jag tror är första gången hehe. Jag åt på burger king men tog en nyckelhålsmärkt kycklingburgare och en side salad till, helt ok för den måltiden också och det kändes faktiskt extra lyxigt.

Men idag måndag räknar jag igen. Tog en banan och gick 5 km i morse, tanken var att äta frukost efter men vi var ute i 1,5 timme. Med barn och hund så stannar man ju en del, tittar på bilar och hästar, kastar en pinne, rättar till kläder etc men det var skönt och fridfullt att vara ute så länge. Jag njöt och sjöng till låtarna på radion. Gjorde en tonfiskssås till lunch med savojkål och rivna morötter till och en klick keso. Ca 2-3 points för hela den lunchen :)