Dogs night

Mammsen och hennes vännina var på Ladie´s night i helgen och detta innebar att det blev dogs night för mig och Kristian. Något säger mig att de hade det roligare än oss men vi hade det i alla fall mysigare. Fredagen gick vi ut och åt, det var min tur att bjuda denna gång. Fick bli stamstället Thai classic och vi lyxade till det med mitt favoritvin och så efterrätt i form av en ananas fylld med glass, jättegott och absolut något jag ska prova att bjuda på någon gång.

Lördagen spenderas ju som sagt i Torshälla, vi myste och tog det lugnt. Jag pluggade litegrann och undrar än en gång vad jag gett mig in på....

En students blogg

Ok helgen blev ju inte så lyckad men allt är bra ändå. Det är riktigt bra faktiskt. Jag har börjat skolan nu och jag tror aldrig jag har varit så beslutsam om något, i alla fall inte på väldigt länge. Trots att dessa 4 dagar är fulla av en massa onödig info som alla redan vet men de måste prata om dem ifall att någon inte vet. Ett exempel är vad som stod på schemat idag "Bibliotekskunskap". Något för oss alla kanske att skriva i CV:t att vi har....eller inte. Det första hon frågade var om alla hade varit i ett bibliotek förut, sedan talade hon om att här kunde vi låna böcker och få hjälp av personalen, en dator fanns det också. Det är mycket sådan information vi får, de måste ju vara säkra på att alla förstår och jag ska försöka sätta mig i den 45åriga kvinnans situation, hon som inte pluggat på kanske 30 år. Eller den unga killen som invandrat till sverige för kanske bara ett år sedan och nu har jobbat arslet av sig för att kunna studera på en svensk utbildning. Men som sagt det blir jobbigt ibland och det kryper i benen. I morgon är sista dagen och sen kan jag äntligen börja på allvar. Orden från studievägledaren ekar i huvudet ela tiden " Om du ska bli sjuksköterska måste du ha jättebra betyg, särskilt om du studerar på komvux"
Hon föreslog att jag skulle börja på sjuksköterskeutbildningen på en gång, alla tycker så. Jag vill helt enkelt bara utbilda mig lite nu och sen jobba med något jag faktiskt tycker om i kanske ett år, resa, leva, vem vet skaffa barn, allt är möjligt. Sen utbilda mig till det som är min dröm. Man jobbar tills man är 65 så varför inte vänta med att bli klar (om man kan försörja sig) tills man är 30. Vad är konstigt med det?

Nog prat om studierna. Som jag skrev i början är allt bra nu, riktigt bra. Jag mår bra, jag har massor av energi och den stackars människa som pratar med mig märker att jag babblar på..om du läst ända hit förstår du nog vad jag menar. Vet inte riktigt vad det är, kanske är det skolan, kanske är det hösten, kanske är det rosenroten jag tar varje morgon, rekommenderar den till alla i såfall.

Det är i alla fall du som får mig att känna såhär. I söndags morse märkte jag det så tydligt då jag satte mig på bussen kl 07 efter en morgon utan sömn. Jag var lite sur och arg men längtade ändå bara till dig. Så fort jag lade mig bredvid dig kändes allt bra igen, jag andades ut och somnade.

Så länge det känns så är allt bra, livet är bra liksom

 

Ingen kan göra allt men alla kan göra något

Satt och kollade bland alla bloggar som finns och hittade denna om Madde. Ofta hör man om sjukdomar men att få läsa och ta del av en sådan hemsk sjukdom av en tjej i ens egen ålder påverkade mig mer än vad alla galor och informationsblad kan göra tillsammans. Bestämde mig för att också göra något, inget världsomväldande men något som jag kunde bidra med.

Gå in på Den jävla idioten och hjälp till!!