Träffats på stan

Idag har jag fått umgås med Emelie som hade fått en sån stor och fin mage nu i vecka 30. Längtade efter att få själv vara gravid, det är så härligt fast det är jobbigt. Men att få ha en bebis växa inom sig är bland det häftigaste som finns och något jag önskar att alla som vill får uppleva. Jag handlade en del för Leahs kalas i morgon och så åt vi lunchbuffé på Bamboo. Just idag var det sådär himmelskt gott med kinamat men nu är nog det suget mättat för en tid framöver. Vi pratade mycket bebis, förlossning och jobb. Men såklart även om det faktum att hon ska gifta sig snart:) Helt otroligt och jag är så glad för hennes skull.

Leah är hängig och jag hoppas hon orkar fira ett år i morgon. En sån dag bara

Jag hade planer på eftermiddagen idag så vi började vår morgon lugnt här hemma med tankar om att städa och fixa lite. Snabbt blev dagens planer avbokade och Lotta hörde av sig och bjöd ner oss till Öppna förskolan. Milo ville såklart träffa sin kompis som annars för det mesta är på förskolan så sagt och gjort trodde jag att vi snart var iväg. Det skulle visa sig bli en "sån där jäkla morgon" då allt går fel, barnen vill inte samarbeta, Leah bajsar när overall och allt är på och sen glömmer jag blöjor och mat så får gå till affären. Väl på plats hade vi det roligt och trevligt. Dock fortsatte Milo i en spiral av bus och trots men roligt hade han i alla fall. När vi kom hem brast det nästan för mig eftersom vi lämnat hemmet som det va och i stress. Visst är det löjligt att hänga upp sig över sådana skitsaker men ibland är det precis vad som stör en stressad småbarnsmamma. Leah var otroligt "klängig" och inte ens pappa dög när han kom hem. Självklart kände båda barnen av min stress och det hela blev en ond cirkel. Hur löste jag detta då? Jag satte leah på ryggen i bärsele, satte på löjliga sjunga med låtar och så tog jag disken och(Kristian)slängde in färdig pytt i panna i ugnen och sen tog jag ett bad. Klev upp som en ny människa vilket var tur för nattning av Milo var klart 22.20 på kvällen. 
Jäkla skitväder idag. Milo vägrade gå ett steg ens och fick vara liten och mysa i vagnen han med

Haha denna bild kanske symboliserar dagen bäst. Kaos och oreda. Milo saknar en strumpa och Leah har inte ens matchande strumpor

Att få vila

Onsdag idag och vi har varit igång både måndag och tisdag så idag blir en lugn dag hemma. Jag tror att små barn behöver detta efter att som vi tex var på öppna förskolan igår. Det märks på både Milo och Leah men framförallt Leah behöver en dag hemma i lugn och ro för att bearbeta intryck. Ofta sover både hon och Milo länge dagen efter att vi varit iväg. Jag tänker just då på om Leah skulle vara i förskolan just i denna ålder(snart ett år) och aldrig få möjlighet att vila upp sig och smälta intrycken. Hur blir det i den lilla hjärnan egentligen? Just nu sover hon ute på balkongen(bästa sömnen utomhus) och Milo pysslar med lite pussel och har ritat på vardagsrumsbordet. Jag försöker komma ikapp med hemmet för inget blev gjort igår. Syster kommer över ikväll för lite mys och i helgen blir det kalas för den blivande ettåringen. Det är ingen stor tjej vi fått direkt, hon väger bara 8 kg och är 72 cm lång och läkaren sa igår att hon förmodligen inte blir så lång. Hon väger lite men är pigg och glad och följer som egna kurva ok i alla fall.  Tittar i Milos bok och han vägde 12 kg och var 82,5 cm lång när han var tolv månader, vår stora kille och lilla tjej.