Bebis gillar musik

Min helg har varit toppen med hundvaktande hos mamma och middag på Bamboo med Kristians familj. En liten bebisupddatering är att nu sparkar det verkligen, ingen inbillning eller osäkerhet på om det är så. Idag har det till och med sparkat på morgonen, det brukar mest vara kvällarna som är livliga. På skoj så provade vi i söndags morse att väcka bebisen med musik, Kristian slog på radion på sin mobil och ut ur den kom "Gubben i lådan" med Daniel Adams Ray(heter han så?). Nästan på en gång sparkade det till för första gången på en morgon, riktigt häftig känsla att känna att man väckt den lille och att han eller hon faktiskt hör musik och våra röster. Vi bytte till klassisk musik då många säger att det ska vara bra för den lille men då blev det stilla igen, så antar att det inte passade musiksmaken. Nu är väl nästa steg att Kristian ska kunna känna utanpå magen, inte ens jag kan det. Så fort man lägger handen på blir det stilla, tydligen kan barnet även känna av kroppsvärme, stämmer det?

Ikea med Emelie

Emelie och jag var en sväng till Ikea, Hööks och Billiga Nisses. De rätta butikerna för oss, släpp loss oss i dem och vi handlar upp en årslön om vi får. Emelie köpte en gigantisk tavla som vi kämpade med att få in i bilen. Som ung tjej på en full parkeringsplats behöver man inte vänta länge på att få hjälp. Även om vi inte bett om det denna gång kom det snabbt en man till undsättning och strax därefter ännu en. De kröp in i bilen, fällde säten och kom med goda råd och snart hade vi den gigantiska tavlan på plats. Karlar verkar må himla bra av att få komma med goda råd och hjälpa till. Ok så tavlan är på plats, uppoffringen vi fick göra var att skjuta fram sätena där vi skulle sitta. Jag undrar om jag kommer få plats där framme "Ja lilla du är det ingen fara med, värre blir det för din mamma.....(tystand från oss) eller storasyster kanske det är?". Han syftar alltså på Emelie och i det ögonblicket tycker jag synd om min 22åriga vän som ioförsig är längre men mycket smalare och ett helt år yngre än mig. Efter att vi båda tyckt synd om henne vinkar vi av männen och börjar gapskratta, värre blir det när vi kör iväg och upptäcker att Emelie har ratten i knät. Det ser ut som om hon sitter i en leksakbil på Parken zoo och ivrigt vinkar till mamma och pappa. En mycket rolig heldag med min unga och snygga vän. Hemma i Eskilstuna hämtar vi upp våra hårt jobbande män och köper skräpmat.

En fredag för mig själv

Kristian ska ut med jobbet ikväll så hela dagen och kvällen har jag för mig själv. Funderar på att kanske gå över till mamma för att kolla på Idol men samtidigt kan det vara skönt att mysa ensam, vi får se hur det blir. Först och främst ska jag till stallet, har inte varit där på hela veckan och saknar min pålle. Det blir skönt för Tilda också att komma ut, jag har köpt ett flexikoppel, ett sånt med rulle som dras ut ca 5 m om hunden går så långt före. Tanken är att jag ska prova att ha henne i koppel på ridturen. Hon brukar få springa med lös men endast på en enda skogsrunda känner jag att jag vågar det, det vore kul om hon kunde gå med på andra rundor där bilar och människor finns. Jag hoppas på att det är i stallet som min kamera ligger, om inte så är den spårlöst borta.

Att gå in i vecka 20 har varit jättekul, halva tiden har gått redan men ändå känns det så avlägset, vi ska ha barn liksom, jag är gravid och en bebis kommer att dela vårt liv i framtiden. Denna vecka är också den vecka som jag faktiskt känt mig väldigt gravid, mycket hände på en gång. Om jag gått länge känns det i korsryggen, att ligga på mage är inte så skönt alla gånger, en bebismage syns och känns mer, första riktiga sparken kändes för några kvällar sen och förutom det så är det allmän rörelse vissa dagar, det känns att det är någon där inne. Längtar tills Kristian kan känna av sparkar utanpå magen.