Nöjd med dagen del två

Sitter ensam hemma i soffan. Tilda ligger i mitt knä och snarkar, Milo sover sött i sin säng och hans tre kusiner sover på madrassen här i vardagsrummet också dem snarkandes. Vi har ätit pizza framför disney channel och barnen fick vara uppe länge.Är ett sånt mysigt ljud här inne, ljudet av små barn som andas och sover djupt. Kristian är på bastukväll men kommer nog snart hem. Tills dess ska jag smyga in i sovrummet och kolla på serier han aldrig vill se. Imorgon är det jobb tills på söndag så då får mina pojkar mysa själva.

Nöjd med dagen

Har spenderat några timmar i stallet idag och är supernöjd med min fina häst. Idag har vi umgåtts och tränat lite lydnad och jag insåg ju att man faktiskt kan träna det med en häst precis som en hund. Första gången jag skulle upp på honom ensam utan att någon höll i honom hamnade jag på akuten, idag var jag totalt ensam på hela gården och kom upp utan problem och kunde rida ut. Framme på stallbacken igen gav jag mig fasen på att han minsann ska stå stilla när jag ska av också. Det tog kanske 5-10 min att komma av för så fort vi stannade började han att gå. Då fick han helt enkelt gå i cirklar varje gång vid minsta lilla steg han tog utan min tillåtelse. Samma sak som jag tränat när jag ska upp, har inte varit elak på något vis men det ska vara jobbigare att gå ifrån mig och inte stå still än att faktiskt lyda. Gång på gång fick han snurra eller vandra i en cirkel när han inte var stilla. Till slut så blir ju inte det så himla roligt så det slutade med att jag sen kunde sitta av med långa tyglar och en häst som stod blixtstilla. Känslan efter denna dag var bara WOW och tänk vad kul det är att kunna göra något sådant bra som att lära ett sådant stort djur. Väldigt stolt över oss blev jag och mycket gos fick han efteråt såklart :)

Nya tider

Snart är året slut och ännu ett börjar, år 2013. Jag minns var jag var år 2000 på nyårsnatten och alla vuxna pratade om hur stort det är att vi går in i 2000-talet, att vi får uppleva det. Jag tänker idag mest på att nu var det ju sista chansen att få ett "coolt" förlovnings eller giftermålsdatum, 121212 var sista chansen på 100 år. Tog upp det med Kristian som lovar att fria nästa gång när jag är 125 år. Det skulle bara vara så praktisk för mig just för att jag alltid måste ta av mig ringen och räkna på hur länge vi varit ihop och vilket år vi förlovade oss när det kommer på tal. Men ibland tycker jag också om att bara ta av mig ringen och se hans namn i den, då blir jag varm i kroppen och ler fånigt.