Så underbart

Senaste veckan har ju Kristian jobbat så jag har varit ensam med Milo. Under denna vecka har jag märkt stora förändringar hos honom som inte går att peka på vad exakt det är men han känns bara som en mycket större bebis. Kanske är det att han är med i blicken och otroligt stark i nacken, det imponerar på alla så då måste jag väl få skryta lite som den stolta mamma jag är, han är säkert superintelligent och före i sin utveckling, eller hur? hehe. Jag tycker mig också ha sett att han ler men när jag pratar om det säger alla att det är för tidigt och bara är gaser. Men nää jag tycker han ler, det når ögonen liksom. Och tametusan, visst hade jag rätt. Lillkillen skrattar och ler med de mest underbara ljud som får hjärtat att smälta. Han bjöd mormor på ett stort leende så att hon började gråta idag och även faster Hanna har fått se det. Jag ska försöka fånga det på bild.
..........................Tänk att man kan sitta och skriva ett inlägg om att bebis ler och tycka att det är bäst i världen, mycket förändras när man blir mamma och känslorna är svåra att sätta ord på. Du känner dig älskad och behövd och förut hade jag svårt att förstå de föräldrar som hade ångest över att ha barnvakt men nu förstår jag det. Det känns verkligen som att DU är den enda i världen som kan trösta och älska barnet rätt och lämnar du bort det är det ett svek som gör bebisen ledsen och han känner sig övergiven. Sen har jag inga problem med att låta folk hålla i honom och jag rusar heller inte till undsättning så fort han skriker men just känslan av att han behöver dig och bara dig är så oerhört stark men jag tror också att det är precis så det ska vara. På fredag ska vi gå ut och äta för att fira min födelsedag, kanske att det blir lite fest efter, det beror som sagt på hur stark min separationsångest är, första gången vi ska lämna bort honom och jag mår dåligt redan nu.

sovdags? Näää......

Dagen har varit lugn, vi har haft en riktig hemmadag. Tanken var att jag skulle städa och fixa men herrn här hemma bestämde sig för att ha en vaken dag. Mellan kl 10 och 18.30 var han vaken. Inte alls skrikig utan bara pigg och glad. Stundtals var han nöjd med att bara ligga ensam på soffan så då gällde det att passa på men som sagt inte mycket blev gjort. Nu ligger han i knät, lika pigg som vanligt. Varje kväll är det gnälligt då han inte vill sova förrän efter 23 oavsett vad som hänt på dagen. Längtar efter att få en kvällsrutin som fungerar men vet att man ju inte kan begära det ännu. Men konstigt att han under dagen kan somna bra i sängen men efter kl 19 är det kört, som om han redan kan fatta beslutet att inte gå och lägga sig och envist hålla fast vid det beslutet.
.....................Nu blir det film och glass

Det ska börjas i tid

Idag blir lillkillen vår 4 veckor gammal och det firade vi med ett besök på krogen såklart. Vi förfestade hos mamma/mormor med saft, bröstmjölk och chokladboll och njöt lite av det fina vädret. Sedan mötte vi upp Emelie på stan och inhandlade en ny mössa innan vi gick till Royal Oak och gick loss på grillbuffén. Pappa lämnade vi hemma så att jag fick skvallra lite med Emelie och Milo sov sig igenom hela dagen, jag menar då HELA i princip. Avslutade kvällen hyfsat sent ur bebistid räknat och tog bussen hem igen 20.45 innan dräggen kom ner. Milo sover fortfarande så jag undrar hur natten blir, kanske har en pigg liten kille att underhålla. Föregående natt sov han förresten mellan 23-05.30.
...................Det var riktigt trevligt att komma ut och det finns ju egentligen inget som hindrar en från att ha ett socialt uteliv även som mamma. Vet inte om vissa har tveksamheter till att ta med en bebis till en uteservering men jag såg inget problem i det, han sov gott hela tiden, vi alla var nyktra och vi tog bussen hem hyfsat tidigt.  kvällen blev trevlig. Mådde bra när jag fick syn på en annan bebis vid bordet bredvid. Tror att många nyblivna mammor riskerar att isolera sig mer än det behövs. I morgon skulle jag dock vilja ha en hemmadag men det blir en dag med en massa måsten tyvärr.
Milo chillar på Royal Oak