Inför helgen

Mm torsdag idag, fredag imorgon. Helgen är fylld av fest och kul förhoppningsvis. Ska dra mitt strå till stacken och jobba imorgon men sen ska jag ha roligt, synd bara att det fattas en lön för mig, får hoppas att den kommer snart. Var ute i stallet med Emelie idag och hon satsade stort med hoppning och dressyr, min kille visade sig sen vara halt, får hålla tummarna. Är förväntansfull inför helgen, vet inte varför och jag tror att de gånger man verkligen förväntar sig något då blir det pannkaka av allt. Enligt min erfarenhet händer det ofta...

Höstvärme och sommarkyla

image29image30Nu är hösten snart här och jag längtar tills den sätter igång på allvar. Finns det något bättre än att sitta inne i mörkret, tända ljus och se på en film..eller ta en kvällspromenad precis innan det blir mörkt. Luften är frisk och löven ligger på backen och man gosar in sig i sin varma jacka och halsduk. Men än är det inte riktigt höst även om sommaren är över..sommaren var förresten underbar med många fina minnen. Vet att sommaren räknas som flirt-årstiden men kan inte hösten och vintern också vara det, då kan man gå och fika på nåt Café.. och att gå på bio är mycket mysigare då det är mörkt ute, jag hoppas på en höst med flirt, fest och jobb. När det gäller kläder för hösten kanske jag tog i lite för mycket då jag redan tagit fram min vinterjacka som jag svettas ihjäl i...ser fram emot att kunna köpa en jacka, halsduk och vantar. Tyvärr är jag en av dem som absolut inte passar i nångon form av mössa, så jag får väl nöja mig med en stor gosig luva.


Förra helgen bestämde jag mig för att den här helgen skulle bli lugn, men lönehelgen ska vi hitta på något, Emelie röstar på kryssning men vi får se vad plånboken säger. Har ju börjat ladda ner film men är ändå sugen på att gå på bio.

Sjukt

Tillbaka till verkligheten och den grå trista vardagen i det gråa trista Sverige. Sverige verkar ha fungerat alldeles utmärkt utan oss och vad förväntade vi oss egentligen, att hela landet skulle stanna upp och ta semester bara för att vi gjort det. Den enda skillnaden är att det känns som om man hoppat över en hel månad. När vi åkte var det sommar(ja svensk sommar i alla fall), i Bulgarien var det äkta sommar, nu hemma i Sverige är det höst. Tror aldrig jag har upplevt så snabba växlingar i årstiderna. Finns det något bättre sätt för Sverige att få oss att känna oss som hemma än att låta oss komma hem med varsin dunderförkylning? Men det är väl kanske lite typiskt svenskt..vem annars lyckas bli sjuk utomlands där det är 40 grader varmt?(och nej det beror inte på någon AC).
Men jag har nästan bestämt mig för att trotsa förkylningen, till min mammas stora sorg och bege mig ut på en LUGN UTEKVÄLL. Och då ska den verkligen vara lugn, inte Jessica-lugn utan så lugn som alla andra betraktar ordet "lugn". Jag ska sitta still, dricka väldigt lite och vara relativt tystlåten på ett litet och lugnt ställe..det klarar jag. Jag behöver inte ens dricka för hostmedicinen jag tar innehåller morfin så jag har känt mig full varje dag nu. Det blir billigt...jag vill så gärna träffa Alex som jag inte träffat på länge och hon erbjöd sig till och med att betala halva min taxiresa, jag måste åka.