Första advent

 

Julmänniska som jag är gör jag självklart en stor sak av att det är första advent. Det står tomtar, ljusstakar, värmeljus och pepparkakor med julmust framme. Jag har insett att jag bor tillsammans med Grinchen, min sambo uppskattar inte julen på samma sätt som jag men jag tror han börjar komma i stämning snart. Han ser inte det mysiga och charmiga med små söta och fula tomtar i fönstren men han låter mig hållas, det är bäst så liksom.
Helgen har varit fullspäckad med pepparkaksbak med barnen i Torshälla. Vi började lördagen med en promenad till Pingstkyrkan, där kan man fynda bra saker. Det bidde lite tomtar och en jättefin gammal glögggryta i koppar, den är gammaldags och det är även julduken som ligger på köksbordet, det gillar jag(inte Kristian).

...

Till annat nu då....har lite mer(ångest är väl fel ord) oroskänslor nuförtiden, vissa dagar går jag runt och är nervös och har en lätt illamående känsla och ett tryck över bröstet, andra dagar mår jag bra. Oftast är det dem dagar då jag ska göra något och ta mig dit på egen hand som jag är orolig.Blir så trött på papper som ska fyllas i och att man ska behöva komplettera med en massa uppgifter. Försäkringsbolag är bara skit och man ska egentligen be att få hela bunten med deras villkor hemskickat innan man skriver på. Via hemförsäkringen har man oftast något som heter överfallsskydd, det hörs ju vad det är för försäkring. Den gäller nämligen inte om du inte uppsökt en läkare och så har de en massa andra villkor på dagar och antal veckor med mera. Det verkar som att det ska krävas en massa innan man kan få hjälp av, hela tiden efterfrågas ett läkarintyg, vilket jag inte har. De anser att jag skulle ha uppsökt en läkare efter överfallet men hur kan man lägga det ansvaret på den som blivit utsatt för ett brott och är chockad? Jag ville bara hem och ingen frågade mig eller nämnde ordet sjukhus då jag inte hade svåra fysiska skador. Det finns en polisrapport, det finns ett vittne och det finns fotografier från polisen, det borde räcka. På försäkringskassan vill de ha ett läkarintyg som säger att det var nödvändigt för Kristian att vara hemma med mig, är inte det uppenbart? Självklart? Logiskt? Sunt förnuft? Förståeligt?Viktigt? Nödvändigt? att han ville vara med mig och att jag behövde vara med honom?

Usch.......

Onsdag

Blä vad jag är trött på ekonomisk och miljövänlig bilkörning. Jag tycker ju att jag kan ta mig fram i en bil, skitsamma om jag gör det på 3an eller 4an, men jo jag vet att det ska vara 4an på 50 för då får bilen inte jobba lika mycket men det går ju på 3an med, bilen stannar ju inte och jag krockar inte. Jag håller på och nöter detta som tusan. Idag fick jag prova att starta i en brant backe, det kunde jag väldigt bra måste jag skryta med. I en sväng pajade jag nästan ett hjul då en hög trottoarkant var i vägen för mig, det är ju mindre bra och ännu mindre att skryta med. Kan trösta sig med att en viss fröken Lindén gjort samma sak med sin lärare herr Blomqvist och att läraren visade mig gamla märken som andra virrpannor bakom ratten orsakat. Han erkände dock att det var hans fel då han satt och kollade i papper när jag körde, så skönt att ha någon att skylla på än så länge. För de som undrar så överlevde däcket också.