Sista kvällen i Sverige

Nu är det nära, förlåt om jag är tjatig med detta är stort för mig. Jag har länge drömt om att åka till Thailand och har alltid vetat att jag vill vara en sån som sett världen och levt på riktigt. Helst av allt skulle jag vilja prova på något extraordninärt, som att ha sett en del av världen som kanske inte alla får se. Alltså inte bara uppleva turistlivet, risken då är att alla länder ser likadana ut, stranden hotellet, stranden, hotellet vart man än åker. Jag hoppas på att denna resa ska bli mer än så. Vi har i alla fall en bra början, vi ska på ett Hostel i Phuket town de första nätterna, en chans till att möta folk och se staden och bo lite enkelt :). Sedan tar vi båten till nån av de närliggande båtarna, förmodligen Phi Phi. Det ska bli så kul och en spännande upplevelse. kanske att jag kan blogga från Thailand med, annars ses vi !

Ha det bra här hemma nu så ses vi snart. Kramar

Uppe tidigt

Jag kom upp tidigt idag med och det var jäkligt skönt, det känns väldigt lyxigt att vakna tidigt, äta frukost framför tv:n och vänta på att nyhetsmorgon börjar. Det enda som skiljer mig från en tant på 75+ är att jag pluggat denna morgon också, annars är det ganska så mycket tantvarning över det hela. Senare idag ska jag ta en sväng runt stan med mamma och mormor, handla det sista inför resan. Nu fasen gäller det och det ska bli kul, ska försöka undvika att vara alltför turistaktig.

Packat och klart

Jag håller på och backar inför Thailand och har satsat på att enbart resa med handbagage (5kg). Alla ni som är tjejer eller vet hur tjejer är kan hålla med om att jag gett mig ut på djupt vatten. Det är svårt detta, jag vill ju ha mina fina kläder och gå runt i där nere, men av erfarenhet så vet jag att det ändå bara blir kjol och linne i olika varianter. Men jag vill ändå ha med massor av kläder! Som tur är har vi fått nån slags vakuumpåse som pressar ur luften ur kläderna så att de blir pyttesmå och lätta, fantastisk uppfinning. Många samtal har det blivit från oroliga och omtänksamma människor som undrar om vi ska till Bangkok, nej vi ska inte dit alls, tror jag i alla fall. Inte by choice. Resnerverna är på helspänn nu! Snart bär det av, älskar dig!

Kram på er