Hemmafix

Kom hem från jobbet i morse och fick den mysiga äran att väcka Milo som var helt slut efter en heldag med pappa, faster och farmor igår. Han tittade upp och log mot mig men somnade sen om och kom till slut upp 9.45. Sen var det dags för äventyr igen för honom på Leos lekland med faster Annie och Edvin. Jag körde dem dit i vår bil och åkte hem sen med Leah. Hade en massa härliga timmar bokade i tvättstugan. Konstigt nog så kan jag tycka att en sån sak är väldigt avslappnade och skönt att få göra ibland. Med lite bra musik eller en ljudbok är det en stunds avkoppling att pyssla där eller i hemmet. Jag trivs verkligen med att bara gå här hemma och pyssla och vara med barnen. Menar med detta inte att vi har det superfint hemma för jag hinner inte med lika mycket som jag skulle vilja men skulle nog vara en sämre mamma då. Om jag vill få mycket gjort här hemma skulle jag kunna ha barnen framför tvn för det mesta men vi har ofta iPad och tvfritt en stund efter frukost och i stort sett hela dagen. Men ibland när det varit mycket under veckan och jag märker att barnen är trötta så går vi i pyjamas eller mysbyxor och barnprogram får tittas på lite mer och då kanske jag pysslar lite extra här hemma men för det mesta blir det att vi storstädar på helgen tillsammans och så gör jag mitt bästa för att upprätthålla det i vardagen. Det kan låta överdrivet men det är faktiskt svårt att hålla ordning, vi bor trångt, ont om förvaring och barnen leker inte bara i sitt rum. Jag tycker att de ska få ta plats i hemmet, de vill ofta leka där jag är och Milo bygger gärna koja med varenda filt och kudde i hemmet. Det får han göra men någon gång under dagen får han ta bort det också. Ibland kan jag bli trött och vilja slippa ha den här plocksjukan och bara bo på en större yta, helst med en övervåning för barnen men det stället skulle också behövas städas så..... I väntan på tvätten tog vi en promenad eftersom lilltjejen vägra somna. Hon höll sig vaken hela promenaden med så vi hade trevliga samtal. Hon pratar rappakalja och slänger in ett tydligt "Däääär" då och då :)

Hämtat mamma

Ännu en härlig känsla var det att ta bilen sent på kvällen för att hämta mamma inne i stan. Kändes bra att kunna bjuda igen på en bilresa och vara den som ställer upp. Redan denna körtur var mycket mer bekväm och avslappnad, jag drog på lite volym och njöt faktiskt. Vi har köpt en bil

Idag skedde det äntligen, vi slog till på en bil. Modellen har vi vetat om att vi ville ha så vi har endast letat efter Toyota verso. Idag tog vi bilen på kalas och det är en enormt stor känsla att installera våra egna bilstolar till barnen och åka iväg i vår alldeles egna bil. Vi har baserat vårt val på att barnen ska få plats att sitta bakåtvänt i baksätet. Vi har två stolar av märket BeSafe som är de bästa man kan ha enligt tester. De är större än de flesta stolar men med BeSafe kan Milo åka bakåtvänd i minst ett år till om inte mer. Många gånger fick vi rådet att låta Milo sitta framåtvänd så kunde vi köpa "en helt vanlig bil" men det är inte en kompromiss vi ville göra. Toyota verso är sjusitsig och ger därför gott om utrymme när man inte använder säte 6 och 7. Självklart har vi jämfört och kollat många andra bilar innan. Än så länge är vi väldigt nöjda, den är skön att köra även om den känns väldigt stor för mina 153 cm. Barnen sitter just nu båda i baksätet men kanske finns behovet av att sätta Leah bredvid föraren sen. Vilka vuxenpoäng vi tagit nu.