Tog magen till jobbet

Fick jobba ett pass på äldreboendet igår. Fick börja morgonen lugnt med lätta arbetsuppgifter men på eftermiddagen blev det tungt då personal hade möte och vi vikarier fick en del larm. Men jag ska inte klaga för det är skönt att få jobba men kroppen är ganska så slut nu. Tydligen har jag en stor mage och fick till o med frågan om det är flera bebisar där inne, innan idag har tanken inte slagit mig att magen skulle vara stor, mysig är den i alla fall och det sa kollegorna också.
Fick i uppdrag att handla cigaretter åt en av de boende och varnade kollegorna om att jag alltid får visa legitimation i sådana situationer och att jag inte hade leg idag. Men jag provar och går in i den lilla kiosken på torget istället för stora Konsum. Hade en lapp med märke, stolek, pris o allt vad det ska vara och läste innantill när jag stod framme i kassan. Jag skulle ha tre askar.
"Är du 18 år?" frågar han tvivlande
" Ja jag är 23"
"Njaaa"
"Titta jag jobbar också, det är inte till mig" Visar honom arbetskläderna med namnskylt.
"Nej alltså tyvärr....kan inte sälja till dig"
"MEN TITTA HÄR DÅ....JAG ÄR GRAVID!" Ställer mig i profil och visar upp magen samtidigt som jag gör en
svepande gest med händerna över kroppen. Står kvar så en stund och hoppas, tanken slår mig att detta säkert är den första av många gånger som jag utnyttjar mitt barn/graviditet för att få som jag vill.
"Ja....men ok då, du får handla...du är ju gravid"
"YES!"

Laptop igen

Har fått låna Kristians dator idag, jag är för lat för att sitta vid internet på stora duken så väldigt lite bloggande och annat har det blivit. Jobbade igår och funderar på om det är därför jag är så trött idag, för trött är jag. Kan knappt hålla ögonen öppna och huvudet känns som en tom förvaringsburk bara. Tror jag ska lyssna på kroppen och ta mig en tupplur innan vi ska åka till stallet. Sen ska jag ta tag i tvätthögen och det dagliga städandet.

Besökt förlossningen redan

Efter Blingokvällen(försäljning av ekologiska barnkläder) igår som var mycket trevlig fick vi tillbringa senare delen av kvällen på förlossningen. Tidigare under dagen fick jag någon slags blackout i bilen med mamma. Allt började snurra och det flimrade för ögonen och jag mådde så dåligt. Tydligen så är det tillsammans med huvudvärk som jag haft ett vanligt symptom på havandeskapsförgiftning men det visste inte jag, tur att man har kunniga svägerskor och en sjuksyster i familjen. Spenderade resten av dagen med mamma och mådde bra. Senare på kvällen hände det igen och då ringde jag till förlossningen som ville att vi kom in på en gång för undersökning. Alla prover såg bra ut, lillkillens hjärtljud var bra men mitt blodtryck var en aning högt(ytterligare ett tecken på havandeskapsförgiftning). Vi fick åka hem till natten och jag ska hålla koll på blodtrycket bara och återkomma om det händer igen. En läskig upplevelse men man blir väl omhändertagen som gravid. Lillkillen var busig, det tog dem nästan 20 min att hitta hjärtljuden ordentligt eftersom han flyttade sig hela tiden och sparkade på undersökningsapparaten de drar på magen.